Tuesday, March 24, 2009

Wajah Di Hati...

video

Assalamualaikum...sahabat2...dah agak lama ana x post sesuatu kat blog nie...kesuntukan masa diakhir2 nie menyebabkan ana terpaksa menangguh niat untuk menulis sesuatu dalam blog nie...namun dikesempatan yang ada ni ana nak ajak sahabat2 merehatkan minda menghayati lagu "Wajah Di Hati" yang di popularkan oleh kumpulan Wildan...terpulang kat antum bagaimana nak menilai lagu nie...setiap manusia diberi akal fikiran untuk menilai sesuatu sama ada yang tersurat mahupun yang tersirat...Pertama kali ana dengar lagu ni...ada sesuatu yang terdetik dihati ana nie..tapi biarlah ia terus tersembunyi di hati ana...tetapi apabila dihayati lagu nie...ada mesej yang hendak disampaikan...mesejnya mungkin agak simple tetapi itulah yang kita leka dan alpa...ayuh kita sama2 mendengar dan menghayatinya....semoga mesej dari lagu ni dapat membuka minda kita untuk menghargai setiap insan yang hadir dalam hidup kita...wallahu'alam...

1 comment:

Syabab.. said...

salam..setiap yg berlaku pasti ade hikmahnya..jgn diturut kata hati,kelak akan merosak diri..renung2kan dan selamat beramal..hehe